Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

«Forever yours ή π²» - Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ…

της ΣΤΕΛΛΑΣ ΜΑΡΗ
Δεύτερη χρονιά, σε νέο χώρο, με ανανεωμένο cast: Μετά την περυσινή της επιτυχία, η παράσταση ΔΕΝ επαναλαμβάνεται, επειδή, κατά τον Ηράκλειτο, «δε μπορούμε να μπούμε δυο φορές στο ίδιο ποτάμι».

Την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010, στις 9.15’ μ.μ., (ξανα)ξεκινούν οι παραστάσεις του έργου «Forever yours ή π²», της Στέλλας Μαρή, στο θέατρο «STUDIO Κυψέλης» (Κυψέλης & Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη - τηλ.: 210-88.19.571 – 213-04.01.873), από την ομάδα θεάτρου ‘MINUS[two]’.

Οι ερωτικοί κύκλοι επιμένουν στην αδιέξοδη(;) κίνησή τους, ελπίζοντας για λίγο ότι βρήκαν την απάντηση- για να ξαναβρεθούν στο (τώρα ενδυναμωμένο) συμπέρασμα ότι το "δια ταύτα" δεν έχει λόγο στη χώρα του Έρωτα. Το «Forever yours ή π²» - η επιστροφή… συνεχίζει το παιχνίδι που ξεκίνησε την περασμένη Άνοιξη, με καινούριους "παίχτες", σε ένα καινούριο "στίβο", αποδεχόμενο την πρόκληση της συνάντησης και του συσχετισμού του νέου δυναμικού.

Δύο Άντρες (Γιώργος Λιβανός, Μιχάλης Κουκουλομμάτης) και μία Γυναίκα (Στέλλα Μαρή) σε ένα ερωτικό τρίγωνο επί σκηνής. Ερωτεύονται, επιλέγουν, αρνούνται να επιλέξουν, πονούν, προδίδουν, συγχωρούν και δικαιώνονται -αυτοί και το πάθος τους. Ένα παιχνίδι χωρίς νικητή; Ένα παραμύθι για μεγάλους; Μια ιστορία χωρίς τέλος; Μια απόπειρα θεατρικής απόδειξης ότι ο π ανήκει στους άρρητους αριθμούς; Μια επιβεβαίωση ότι ο τετραγωνισμός του κύκλου είναι αδύνατος; Όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα της Συντονίστριας του παιχνιδιού (Άννα Μιχελή), στο οποίο μπήκαν επειδή ήθελαν, αλλά βγαίνουν επειδή πρέπει, γιατί, τελικά, ο κύκλος δεν κλείνει παρά για να ανοίξει ένας άλλος. Κι αυτό δε γίνεται να συνεχίζεται επ’ άπειρον -ή γίνεται;

Η σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή της συγγραφέως Στέλλας Μαρή, την κίνηση έχει επιμεληθεί ο χορευτής και χορογράφος Γιάννης Μάντσης, βοηθός σκηνοθέτη είναι η Άννα Μιχελή, τα θέματα video art, 3d design & animation είναι των Περικλή Καραθανάση & Βίκυς Γκαδανίδου (www.vipeproductions.com), το ηχητικό περιβάλλον δημιούργησε για την παράσταση ο μουσικός Αλβίνος Βασιλειάδης, σκηνογράφος της παράστασης είναι ο αρχιτέκτων και εικαστικός Γιώργος Σταματάκης, ενδυματολόγος η Ελένη Παππά και τους φωτισμούς έχει επιμεληθεί ο Σοκόλ Τομτσίνι.

Η πρωτοτυπία του έργου έγκειται στο ότι δημιουργήθηκε από τη Στέλλα Μαρή εξ αρχής σε τρεις «γλώσσες» (λόγος, σώμα, πολυμέσα), οι οποίες αποτελούν τους βασικούς άξονες που χρησιμοποιεί και σκηνοθετικά η συγγραφέας για να αφηγηθεί την ιστορία της μαζί με τους συνεργάτες της. Οι τρεις πρωταγωνιστές, παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, περνούν από τον ρεαλισμό στην ποιητική γλώσσα και σε διαδρομές physical theatre, ενώ συνδιαλέγονται αδιάλειπτα και με ακρίβεια παρτιτούρας αφ’ ενός με το ηχητικό περιβάλλον και, αφ’ ετέρου, με μια οθόνη- πλαίσιο της παράστασης.
____________________________________________________________

"Το «Forever yours ή π²»
είναι
1. Ένα Έργο για δύο Άντρες και μια Γυναίκα
2. Ένα Παιχνίδι χωρίς νικητή
3. Ένα Παραμύθι για μεγάλους
4. Μια ιστορία χωρίς τέλος
5. Μία απόπειρα θεατρικής απόδειξης ότι το π ανήκει στους άρρητους αριθμούς
6.Ενα μεγάλο ψέμα
7.Ολα τα παραπάνω
8......;
Εσείς; Τι θα λέγατε;"

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «Forever yours ή π²»
της Στέλλας Μαρή
από την ομάδα θεάτρου ‘MINUS[two]’
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Στέλλα Μαρή
Επιμέλεια κίνησης: Γιάννης Μάντσης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννα Μιχελή
Video art, 3d Design & Animation: Περικλής Καραθανάσης & Βίκυ Γκαδανίδου – www.vipeproductions.com
Ηχητικό Περιβάλλον: Αλβίνος Βασιλειάδης
Σκηνογράφος: Γιώργος Σταματάκης
Ενδυματολόγος: Ελένη Παππά
Φωτισμοί: Σοκόλ Τομτσίνι
Κινηματογράφηση: Διονύσης Πετρουτσόπουλος
VJs: Άννα Μιχελή, Γιώργος Σαλβάνος
Μουσική επιμέλεια: MINUS[two]
Παραγωγή: MINUS[two]
Βοηθός Παραγωγής: Λαμπρινή Μπούσια
Ηθοποιοί(αλφαβητικά): Μιχάλης Κουκουλομμάτης, Γιώργος Λιβανός, Στέλλα Μαρή, Άννα Μιχελή


Χώρος: Θέατρο Studio Κυψέλης, Κυψέλης και Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη
Έναρξη: Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010
Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.15΄μ.μ.
Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά, χωρίς διάλειμμα
Παραστάσεις έως: 23 Ιανουαρίου 2011
Εισιτήρια: 15 Ευρώ, Φοιτητικό 10 Ευρώ, Ατέλειες δεκτές
Κρατήσεις: τηλ. ταμείου: 210-88.19.571 και 213-04.01.873

Δεν υπάρχουν σχόλια: