Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ


 Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. 





ΠΑΡΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ
Τώρα που έχεις όλο τον ελεύθερο χρόνο που παραπονιόσουν ότι δεν είχες ποτέ, ρίξε μια καλή, γενναία ματιά στον εαυτό σου.
Ποια είναι καλύτερη στιγμή από αυτή που όλοι οι φίλοι σου έχουν βγει έξω κι έχουν αμελήσει να σε προσκαλέσουν.
Μήπως χρειάζεται να κάνεις μια αλλαγή στη ζωή σου;
Τώρα είναι η ώρα να το σκεφτείς.

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑ ΣΟΥ
Αυτή είναι η ευκαιρία να φτιάξεις την γκαρνταρόμπα των ονείρων σου. Ξαναδίπλωσε τα αγαπημένα σου μπλουζάκια, βάλε σε μία τάξη όλα σου τα παντελόνια, βάλε στη σωστή απόσταση τη μια κρεμάστρα από την άλλη, ξαναβάλε τα παπούτσια στη παπουτσοθήκη, κρέμασε με λεπτομέρεια τις γραβάτες σου, και τακτοποίησε το συρτάρι με τις κάλτσες (προτείνω να τις βάλεις ανά χρώμα). Ξεφορτώσου οτιδήποτε δεν έχεις φορέσει για αρκετό καιρό (παντελόνια που ξέρεις ότι δεν σου κουμπώνουν που να γίνεις ασκητής), ή δεν πρέπει να φοράς και δώσ’ τα σε κάποιο ίδρυμα ή στην εκκλησία της περιοχής σου (γεια σας, μήπως θέλετε το τελευταίο D&G που εμένα δυστυχώς πια δεν μου χωρά;).
Μετά πιάσε δυο αρκουδάκια και τοποθέτησέ τα σα να κάνουν sex, κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσε την άξια για βραβείο ντουλάπα των ονείρων σου. Αρχίζεις να αποκτάς χαρακτηριστικά Παρθένου και Αιγόκερου, δεν είναι λίγο…

ΕΞΑΣΚΗΣΟΥ
Και νόμιζες ότι το roler κοιλιακών (που αγόρασες από το telemarketing) ήταν απλά χάσιμο χρημάτων. Βγάλτο από κάτω απ’ το κρεβάτι σου και ξεκίνα να ρολάρεις, - η ιδανική στιγμή για να αποκτήσεις τους κοιλιακούς του Ryan Phillippe. Και μιας και ασχολείσαι μ’ αυτό άνοιξε τη τηλεόραση στο πρόγραμμα γυμναστικής του Δημήτρη Βλάχου, που είναι σκέτη κόλαση, για να αισθανθείς καλύτερα.

ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ
Οι straight άντρες το κάνουν αυτό συνέχεια, μόνο που νοικιάζουν ταινίες που πρωταγωνιστούν ο Arnold, o Bruce, o Tom, o Keanu, o Clint ή κάτι σάχλες με βόμβες, με ένα λεωφορείο που τρέχει με υπερβολική ταχύτητα ή ένα αεροπλάνο σε κατάσταση πανικού. Μπορείς να έχεις ένα μαραθώνιο Disney και να ξεσπάσεις σε ένα τραγούδι της Πεντάμορφης ή της μικρής γοργόνας (ξέρω ότι ξέρεις τους στίχους απέξω).
Βάλε τον Τιτανικό και κλάψε σαν μικρό παιδάκι, δες ολόκληρη τη τριλογία του Lord of the Rings και σκέψου αν ο Legolas σου κάνει για γκόμενος. Εναλλακτικά δες μια ολόκληρη σαιζόν από το Prison Break και κάνε τα γλυκά μάτια για χιλιοστή φορά στον πεντάμορφο Wentworth Miller αποδεικνύοντας πόσο μα πόσο πολύ άδικη είναι η ζωή.  

ΕΞΑΣΚΗΣΟΥ ΣΤΟ SEX

Κάποιοι το αποκαλούν αυνανισμό, εγώ πάλι προτιμάω να το βλέπω σαν πρόβα generale. Όταν δεν είναι κανείς εκεί σου δίνεται η τέλεια ευκαιρία να ανακαλύψεις την εμπειρία και την ευελιξία σου: την θέση που βρίσκονται οι καθρέφτες και οι βιντεοκάμερες καθώς και οτιδήποτε άλλο θα ήθελες να παρατηρήσεις στο μόριο σου. Εκφράσου ελεύθερα!

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

Είναι μοναδική ευκαιρία να εξασκηθείς σε όλες αυτές τις συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου που πάντα πέθαινες να δοκιμάσεις καθώς και την ολοκαίνουργια τελευταίας τεχνολογίας κουζινομηχανή που πήρες από τον πρώην σου όταν χωρίσατε μόνο και μόνο επειδή ήθελε να τη κρατήσει αυτός. Ρατατούι, Παέγια, Σκαλοπίνια, Πάπια ποσέ. Μάθε τι σημαίνουν όλα αυτά. Οι μόνοι που θα ξέρουν γι’ αυτό που συνέβη είναι εσύ και τα ανυποψίαστα κατοικίδια που θα περιπλανηθούν κατά λάθος στη κουζίνα και θα καταλήξουν πειραματόζωα.

ΓΙΝΕ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΠΟΡΝΟ
Έχεις ήδη τον εξοπλισμό (ψηφιακή κάμερα), το φροντιστήριο (sex toys), το σκηνικό (η κρεβατοκάμαρά σου) και τον ηθοποιό (εσένα), οπότε χρησιμοποίησε τα όσο καλύτερα μπορείς κάνοντας το δικό σου μοναδικό live wet sex show. Με τη μαγεία της κινητής τηλεφωνίας και των δημόσιων ιστοσελίδων όπως το xtube, όλοι μπορούν να γίνουν porn star.

ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΟ ΚΑΡΜΑ ΣΟΥ

Να η ευκαιρία να αφαιρέσεις κάνα δυο χρόνια από την κάρτα βαθμολογίας της αιώνιας καταδίκης του κολαστηρίου. Πώς; Κάνοντας κάτι καλό για κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό σου. Κατέβασε από το δέντρο τη γάτα του παππού που μένει απέναντί σου. Κοιμήσου με κάποιον που δεν σου αρέσει καθόλου. Δήλωσε εθελοντής για κάποιο σκοπό. Στείλε στη city uncovered μια γιγαντοαφίσα του David Beckham (ή και τον ίδιο τον David Beckham). Απόδειξε ότι μπορείς να σκεφτείς και κάποιον άλλον πέρα από τον εαυτό σου (και στείλε μου επιτέλους αυτή την αφίσα με τον David).

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ

Πέταξε όλα τα αρώματα που δεν έχεις χρησιμοποιήσει εδώ και έξι μήνες. Ξεφορτώσου τους απλήρωτους λογαριασμούς που ούτως ή άλλως έχουν λήξει (γίνε συλλέκτης άλλων πραγμάτων, κρίμα είναι). Τίποτα δεν βοηθάει τη πνευματική σου κατάσταση από το περιββάλον στο οποίο ζεις.

ΠΕΣ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Γράψε ένα παραμύθι για τα αγαπημένα σου ανιψάκια, για δυο χαρούμενους βατράχους και τη σχέση που έχουν μεταξύ τους ενώ είναι του ίδιου φύλου και που όλα τα άλλα ζωάκια του δάσους θεωρούνε απόλυτα φυσιολογική. Γράψε ένα μεγάλο αριστούργημα. Όλοι έχουν να πουν μια ιστορία και ίσως η δική σου ιστορία για το αγόρι- μάγο με το σημάδι στο μέτωπο να γίνει best seller.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥ ΣΟΥ

Ίδιο νούμερο πουκάμισο, ίδια μέση, ίδιο νούμερο παπούτσι. Τώρα είναι η ευκαιρία σου να δοκιμάσεις αυτά τα υπέροχα παπούτσια που είχες βάλει στο μάτι από τη πρώτη μέρα που τα έφερε ο συγκάτοικός σου σπίτι. Μετά μπορείς να τραγουδήσεις απ’ τη χαρά σου και μην πέσεις από το μπαλκόνι κατά λάθος…

ΠΑΙΞΕ SUDOKU

Τώρα πια το Sudoku δεν είναι απλά ένα παιχνίδι για σπασίκλες και οι συνηθισμένοι άνθρωποι το λύνουν σαν άσκηση συγκέντρωσης και για να οξύνουν το πνεύμα τους. Έχει πλάκα, είναι εύκολο, και πιθανότατα το μόνο πράγμα στον κόσμο που δεν πειράζει αν εξαρτηθείς. Τα σταυρόλεξα είναι επίσης καλή επιλογή και συνήθως μπορείς να βρεις συμπαίκτη για scramble στο internet σε κάποια τριτοκοσμική χώρα που επίσης θα θέλει να σκοτώσει το χρόνο του Σάββατο βράδυ.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ

Οποιοσδήποτε τη σήμερον ημέρα μπορεί να γίνει καλλιτέχνης. Απλώς ψάξε στο σπίτι σου και θα δεις ότι ο χώρος είναι γεμάτος υλικά. Φτιάξε κοσμήματα με χάντρες. Σκιτσογράφησε τον φανταστικό σου γκόμενο. Κάνε μια voodoo κούκλα του πολιτικού που συχαίνεσαι (αν είναι πολλοί παίξε το παιχνίδι με τα χαρτάκια). Δεν χρειάζεται να είσαι άνεργος ή να πεθαίνεις απ’ τη πείνα για να είσαι καλλιτέχνης- μόνο φαντασία χρειάζεται.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ

Επιτέλους έχεις το χρόνο να κάτσεις και να κάνεις σχέδια, πάρε μολύβι και χαρτί και άρχισε να οργανώνεις τη ζωή σου.
Ψώνια, αγγαρείες, άνθρωποι που σου κάθονται στο σβέρκο, άνθρωποι που θέλεις να κοιμηθείς μαζί τους, μια λίστα με λίστες που πρέπει να γράψεις. Μόλις το δεις πάνω στο χαρτί θα σου είναι πιο εύκολο.

ΠΑΡΕ  ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ

Κέρδισε ένα ταψί γαλακτομπούρεκο και ανακήρυξε τον εαυτό σου ως τον πιο αγαπημένο γιο με ένα αυθόρμητο τηλεφώνημα στο σπίτι. Ενώ το κάνεις αυτό ζήτα και χαρτζιλίκι.

ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΣΟΥ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ

Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να οργανώσεις το χάος όταν βρίσκεσαι μέσα στο χάος. Πέταξε τις αποδείξεις που δεν σου χρειάζονται (ναι, η απόδειξη των παπουτσιών που αγόρασες στις εκπτώσεις σου είναι περιττή). Τακτοποίησε τα ασφαλιστικά σου χαρτιά. Ξεκαθάρισε τι χρειάζεται και τι όχι για την  εφορία. Ξεφορτώσου τον κατάλογο του ΙΚΕΑ που δεν άγγιξες ποτέ. Ξεκαθάρισε τα χρέη του παρελθόντος και κάνε χώρο για το μέλλον σου.

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ

Ορίστε η ευκαιρία να εντρυφήσεις στην χαμένη, εκλεπτυσμένη τέχνη του χειρόγραφου. Γράψε σ’ αυτούς που τους σκεφτόσουν από καιρό, όπως τον Γιώργο που έβαλε αγγελία στα προσωπικά ή τον Γιάννη που έχει γίνει η σκιά σου και σε απειλεί. Στείλε ευχαριστήρια γράμματα σε ανθρώπους που σημαίνουν πολλά για σένα ή γράψε ένα γράμμα στην αρχισυντάκτριά μου λέγοντας πως είσαι ο David Beckham.
Αρέσει στον κόσμο η αυθόρμητη και ειλικρινής αλληλογραφία.

ΒΑΛΕ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΓΥΜΝΟΣ

Έλα τώρα, θέλεις πραγματικά εξηγήσεις;

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Τώρα είναι η ευκαιρία να γίνεις κι εσύ η Σίσσυ Φειδά μεταμορφώνοντας το χώρο σου. Μετέτρεψε το καθιστικό σου σε ένα καταπληκτικό home theatre. Ανανέωσε την αυλή σου. Μετέτρεψε την κρεβατοκάμαρά σου σε μπουρδέλο. Βάλε τις τσόντες σου σε αλφαβητική σειρά. Περιποιήσου και ανανέωσε το χώρο σου. Είναι φθηνότερο απ’ το να μετακομίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ  ΕΧΕΙ ΤΗ BRITNEY ΣΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Οι doors, οι queen, οι pet shop boys ξέρεις ποιοι είναι. Ξαναγύρισε στους κλασσικούς σαν τον Conrad, τον Tolstoy, τον Dickens ή τον Capote. Επέστρεψε στα all time classics όπως Το Νησί ή το Όσα παίρνει ο άνεμος. Διάβασε κάτι που να κάνει καλό στο μυαλό και στη ψυχή. Τώρα είναι όντως η ευκαιρία να διαβάσεις τα βιβλία που κοκορεύεσαι στις συναθροίσεις ότι σου έχουν αλλάξει τη ζωή.

ΚΑΝΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Τα ντουλάπια στο μπάνιο μας ξεχειλίζουν από καλλυντικά περισσότερα από όσα έχει στον πάγκο του το hondos center. Να η ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσεις. Μάσκα από άργιλο για το πρόσωπο. Καταπραϋντικό pilling         
για το δέρμα. Φέτες αγγουριού για τα μάτια. Ατμός για τους πόρους του δέρματος. Αφρός ξυρίσματος για το αυτοκίνητο του ομοφοβικού στη διπλανή πόρτα. Στο τέλος κάνε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο.

ΠΟΘΟΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ

Έλα σε επαφή με τη μητέρα φύση και άσε τον άλλο σου εαυτό ελεύθερο τη νύχτα. Άναψε δυο δάδες και άρχισε να κοιτάζεις τα αστέρια ενώ είσαι ξαπλωμένος στο έδαφος (πολλοί θα θέλανε και κάτι παραπάνω αν δεν τους ενοχλούσαν τα μυρμήγκια).
Κάνε χώρο για ένα λαχανόκηπο. Ξεχώρισε τα πεσμένα φύλλα, κατούρησε τη ντοματιά και τη λεμονιά (αν δεν το κάνει ο σκύλος σου συστηματικά). Κατούρησε το αυτοκίνητο του ομοφοβικού που μένει δίπλα. Πέρασε χρόνο στο δικό σου μικρό χώρο της φύσης.

ΚΑΝΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Πάρε το σημειωματάριό σου σε ένα καινούργιο εστιατόριο και παρήγγειλε τη σπεσιαλιτέ του σεφ. Ρώτησε τον χαριτωμένο σερβιτόρο μερικές ερωτήσεις σχετικά με την επιχείρηση (όπως το τηλέφωνο του) και κράτησε σημειώσεις για την ατμόσφαιρα (ή τουλάχιστον χρησιμοποίησε αυτή τη λέξη). Το να προσποιείσαι ότι κάνεις κριτική για το εστιατόριο σε βγάζει από τη δύσκολη θέση του να εξηγείς γιατί τρως μόνος αφού θα ισχυριστείς ότι είσαι εκεί για επαγγελματικούς λόγους.

ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτείς το χρόνο σου είναι να μην κάνεις τίποτα. Άναψε κεριά, κάνε έναν περίπατο, κοίτα ψηλά και χάζεψε τ’ αστέρια. Κάνε διαλογισμό. Άσε το μυαλό σου να περιπλανηθεί, τους μύες σου να χαλαρώσουν, και απάλλαξε το μυαλό σου από υποχρεώσεις, προβλήματα, καθημερινότητα και χοντροκέφαλα αφεντικά που φωνάζουνε για το ότι δεν είσαι ποτέ στην ώρα σου.

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ

Είναι ένα καινούργιο project στη δουλειά που απαιτεί λίγη έρευνα. Πρέπει να ολοκληρωθεί σε συγκεκριμένη προθεσμία. Οργανώσου έτσι ώστε όταν συμβεί κάτι απρόοπτο να μπορείς να βρίσκεσαι μπροστά από το χρόνο που χρειάζεται. Εντυπωσίασε τ’ αφεντικά σου και ενόχλησε τους συναδέλφους σου με το να γίνεις οργανωτικό τέρας μέσα σε μια νύχτα.

ΜΑΘΕ ΚΑΤΙ

Ρίξε μια ματιά στις οδηγίες χρήσεως που πήρες με το ipod. Μάθε πώς να προγραμματίζεις το dvd recorder σου καθώς και τη nova. Ψάξε ποια gay έργα έχουν τα περισσότερα γυμνά. Κάποιος κάποτε παρατήρησε ότι ένας σοφός άνθρωπος ξέρει πολλά για τα λίγα και λίγα για τα πολλά.
Αν δεν μπορείς να γίνεις σοφός τουλάχιστον γίνε διασκεδαστικός εξυπνάκιας. 

Σημείωση: ο χρόνος με τον εαυτό σου είναι πολύτιμος, μην τον σπαταλάς με μαλακίες!


Δεν υπάρχουν σχόλια: